قبلادر اینجا اشاره کردیم که چگونه تلاشهای رمزشکنی و شنود آمریکایی ها سبب شد تااطلاعات کافی برای ضدحمله به نیروهای ژاپنی در اقیانوس آرام را بدست آورد. نتیجه اینضدحمله ها سدکردن تهاجم ژاپنی ها در نبرد دریایی کورال سی و شکست دادن آنها درنبرد دریایی میدوی بود.

طرح عملیاتی نبرد میدوی
نبرددریایی کورال سی اولین نبرد دریایی بود که تماما توسط جنگنده های برخواسته ازناوهای هواپیمابر به انجام رسید. پس از نبرد کورال سی، مغز متفکر نیروی دریاییژاپن دریاسالار یاماماتو طرح حمله به میدوی را ریخت. میدوی جزیره ای کوچک در شرقهاوایی بود و یاماماتو انتظار داشت با حمله به میدوی ناوهای هواپیمابر آمریکایی بهدفاع برخیزند و او بتواند آنها را به دام اندازد. اما با اطلاعاتی که دریاسالارنیمیتز توسط شنود کسب کرده بود برنامه ای ریخته شد تا خود ژاپنی ها به دام افتند.
درنهایت، ناوگان ژاپن که از موقعیت 3 ناو هواپیمابر نیمیتز بی خبر بودند، در روزچهارم ژوئن 1942 به میدوی حمله کردند ولی با حمله غافلگیر کننده جنگنده هایآمریکایی 4 فروند ناوهواپیمابر بزرگ خود را به همراه هواپیماها و خدمه کارکشتهآنها از دست دادند و ناچار به عقب نشینی شدند.

نبردمیدوی از حیث تناژ شناورهای شرکت کرده در آن بزرگترین نبرد تاریخ و از حیث اهمیتدر روند جنگ یکی از مهمترین نبردهای جنگ جهانی دوم می باشد. پس از این جنگ بود کهژاپن برتری خود را در اقیانوس آرام از دست داد و در انتهای جنگ شکست را پذیرا شد.
گزارش تصویری این نبرد به زبان فارسی را می توانید از اینجا دانلود کنید. عکسها و طرح هایبکارگرفته شده در این گزارش را از آرشیو نیروی دریایی آمریکا گرفته ایم و نقشه هاهم توسط خودم به زبان فارسی برگردانده شده اند.
فیلمی از لاشه ناوهواپیمابر یورکتان ،که در این نبرد غرق شد، را می توانید اینجا ببینید.
در سال 1942 بر اساس این نبرد فیلمی تبلیغاتی ساخته شد که برنده جایزهاسکارشد. این فیلم را می توانید از این آدرس دانلود کنید. در سال 1976 هم مجددا یک فیلم سینمایی بر اساس این نبرد ساخته شد.
نظرات شما عزیزان:
نوشته شده توسط میلاد |
لينک ثابت
|پنج شنبه 23 تير 1390برچسب:,|